lauantai 5. toukokuuta 2012

Virtahepo nenässä..

...vai oliko se sarvikuono tai ronsu....Jokatapauksessa ontelot on tukossa. Luulis tuon sademäärän painavan siitepölyt alas, vaan ei. Nyt sitä on ennätysmäärä tai sitten oon vaan tavallista herkempi tänä keväänä. Silmät on täynnään "pikkukiviä", hiertää ja kutiaa sekä vuotaa. Ihoa kutisee muutenkin joka puolelta. Henkeä ahistaa, nenäki vuotaa vettä vaikka ontelot on tukossa...Perin kummallista. Tuolla virtahevolla täytyy silti yrittää avata niitä.

Ankeata on ilmankin puolesta. Tulee vettä, räntää ja rakeita yhtäaikaa. Aurinko yrittää epätoivoisesti päästä paksun pilvipeitteen läpi, vaan yritykseks jää.Noh kivillä ainakin on hauskaa, herätin ne vapun aikaan talviunilta ja päästin kesälaitumille. Kiljuivat riemusta ja juoksentelivat pitkin pihamaita...no ei kaikki. Itkuiikat ja Apaattiset Ry eivät ilostu mistään :D

Lämmintä viikonloppua, toivottavasti jossain paistaa aurinko :)

4 kommenttia:

 1. Väittävät, että sade pahentaa siitepöly allergiaa kun se tuo kaiken moskan alas. Meillä ei poika pysty olemaan ku tunnin ulkona päivässä vaikka lääkkeet on. Hengitys alkaa vinkumaan ja iho punottaa ja silmät vuotaa. Kymmenessä vuodessa eivät oo löytäneet lääkärit mitään tehokasta apua pojan allergiaan.

  VastaaPoista
 2. Hei mahtavia noi kivet :)

  Lukasin toss joku päivä sitten Aamulehdestä (tai ainakin jonkun otsikon...yleensä kattelen vaan kuvat :P :D) että tänä vuonna siitepölyt on niin voimakkaana, että oireita tulee ei-allergisillikki...

  VastaaPoista
 3. Siitepölyä riittää ja vaikken olekkaan oikeasti allerginen niin jopas nenä vuotaa ja silmät kutiseee.
  Tuo kivikansa on tosi hilpeää porukkaa- eivät taida olla allergisia:)

  VastaaPoista
 4. Annina, no voi harmi poikasi puolesta. Lapsille tuota oiretta ei soisi, koska pihalla olisi niin ihanaa olla. Kuraleikit ja kaikki. Itelläni on kortisoonipiippuja kaksi ja yksi sumutteena nenään. Jonkun verran tuosta tehostekortisoonista ollut apua muina vuosina.

  Enpäs ole tiennytkään, että sade pahentaa...kiitos tiedosta. No järellä aateltuna..tottahan se maahan sateen mukana tulee.

  Toivotaan, että poikasi oireet helpottavat iän myötä :)


  Sanna-Mari, kiitos. Tuo mun kivinaama-harrastus vyöryy ja vyöryy. Mutta minkäs sille voi, kun ne huutelee mulle puskista ja tienvarsilta. Pakkohan niitä on jäähä katselemaan ja viedä kotiin ja antaa kasvot :)

  Noh, ihmekkös sitten on, että ei oikeen henki kule, mistä lie nuo siitepölymäärät vaihtelee.

  Irmeli (tervehdys kaimani ), kivet eivät paljoa valita, satoi tai paistoi tai vaikka pöly lentää, niin aina positiivisella mielellä :)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun kävit! Mikäli jätit kommentin, kiitän siitä :)