keskiviikko 14. elokuuta 2013

PopUp-ravintola!

Heipä hei, pitkästä aikaa! Uunissa varmaan sämpylät palaa, mutta sehän ei niin uutta osikaan :D  Juuri nyt iski hirveä tarve päivittää tätäkin blogia...kesken leipomisen, vaikka keittiö on ku pommin jäliltä :) Kaikenlaisen hässäkän keskellä sitä tuli perustettua se PopUp-ravintolakin ensi sunnuntain ravintolapäivään. Minkälie kohtauksen sain lattioita luututessani!!? 
Siihenhän sitä nyt leivotaan. Mutta ulkona sataa melkeimpä vaakatasossa ja mies siivoaa kellaria, niin mikäs sen parempi päivä. Lämmintäkin uunista tulee mukavasti. Litran pullataikina valui melkein uuniin yli laitojen (uunissa nousee nopeasti) Onneks ehin hätiin, se oiski ollu sotkujen sotku. 

Sadan kilometrin säteellä eipä näkynyt näitä päivän ravintoloita olevan, niin nytpä on!
Vähänköhän hirvittää, kun itekseni oon kotosalla. Miehelle iski sopivasti synttärikeikka ja olin ilmottanut jo 50 hengelle tilat ja ruuan. En viiti alkaa muuttamaan tietoja. On sitä ennenkin löytynyt neljä kättä, kun oikein kiirus on. Puuttaa vaan se iso kattila. Jospa se lauantaina löytys, niin sais sunnuntaiaamuna keiton tulille.

Siinä sitä vähäks aikaa puhdetta.

Ensimmäiset pullat uunista ulos...koevedokset päiväkahvilla :) HAAM!

On se tuore rusinapulla kanelivoisilmällä hyvää!

Leikin taas italialaista ja tein täytetyn vuokaleivän. Sisällä kuullotettua sipulia, pestoa ja tomattia.


60 pullaa, 25 sämpylää ja kaks vuokaleipää. Pullat menee pakkaseen sunnuntaiks. Sämpylöitä täytyy tehä lauantaina paremmalla tuurilla, sillä näistä jäi suola pois :)  Noh, suolasta voita vaan päälle, ajaa saman asian. Onneks noitten leipien sisällä on sitä hörtymää ja pestossahan on suolaa.


Nyt on masu täynnä herkkuja. 

Mukavaa loppuviikkoa :)
10 kommenttia:

 1. Onpas kodikas & valoisa keittiö teillä! Ohhoh, oletpas ahkeroinut. Mä oon jo viikon suunnitellut tekeväni sämpylöitä.. Eilen Isäntä sitten leikki italialaista ja väsäs pellillisen pizzaa. On sulla kyllä ihanan herkulliset tarjottavat, Nam!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni. Keittiö on pikkuhiljaa muovautunut ja sitä romuromantiikkaakin lisääntynyt, niinku näkkyy. Enää ei sovi yhtään mitään enää minnekkään. Paitsi yks leipälapio oottaa nurkassa...jonnekkin ikkunan päälle seinälle sen aattelin vielä ängetä :)

   Meillä ei isäntä leivo mittään...siivoaa senkin eestä ja sehän mulle käy paremmin :)

   Poista
 2. Samaa mieltä Tannin kanssa...kaunista.
  Varmasti maistuvat pullat keffen kera...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Pullat olivat taivaallisia...söin kyllä vielä kaks illan päälle, nimittäin siitä on aikaa, kun viimeks oon pullaa leiponut..varmaan puol vuotta :)

   Poista
 3. Oooh mitä herkkuja. Teillä tulee olemaan yleisöryntäys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mut jos ei tuu montaa, niin jääpä itelle herkkuja varastoon :)

   Poista
 4. Hyviltä näyttivät nuo sinun leipomuksesi! Toivotan myyntimenestystä ja iloa PopUp- ravintolan pitäjälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe. Kun vain olisi hyvä ilma, ulkona kaikki hoituisi paremmin, mutta oon varautunut siihen, että vettä lorottaa taivaan täydeltä. Sisätiloihin saa mahtumaan 30 henkeä yhtäaikaa. Onneks on tullut haalittua noita pöytäryhmiä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ihan hienosti meni, 22 ruokailijaa kävi ja pullakahvit pääsivät juomaan pihalle, kun ihana aurinko saapui pilvien takaa paistamaan :)

   Poista

Mukavaa, kun kävit! Mikäli jätit kommentin, kiitän siitä :)