lauantai 15. tammikuuta 2011

Uudet tuulet!

Tammikuu on jo puolessa, toivottavasti tämä loppukuu menee yhtä nopeaan ja alkais kevät pikkuhiljaa häämöttää. Tämä kylmyys rassaa totisesti. Eilen ja tänään on pakkasta ollut kokoajan roimasti, klo 23 mittari näytti jopa -33 astetta. HUI!
Järkikin on jäässä. Tänään ei ole kyennyt mihinkään luovaan, vaikka repullisen uutta tietoa sain tällä viikolla.....

.....nimittäin lähdin opiskelemaan käsitöiden erityistekniikoita. Ja se ON ollut erittäin kiinnostavaa ja ihanaa. Viikko oli huovutusta ja pitänee harjoitella tositositosi paljon, että se tuntuma siihen tulee.

Vesi-saippuamenetelmä on pitkäjänteistä puuhaa - kaulitaan ja käännetään, vähänku wiinereitä leipois :D
Mutta niin haastavaa ja siinä kyllä saa toteuttaa itseään ja mielikuvitustaan rajattomasti. Eilen huovuttelinkin yhteen asti yöllä, mutta vähän oli rajalliset nuo ideat, kun ei tullut hankittua enemmän villoja kotiin. Kokeilin semmosta 3D työtä, jota opettajamme näytti.Ei se nyt kyllä oikeen samalta näyttänyt, mutta ei piä lannistua, harjoitus tekee mestarin. Neulahuovutus onkin helpompaa ja sillä saa äkkiä jäljen näkyviin.

Tässä kuvat ensitekeleestä vapaalankahuovutuksesta. Kotona piti kokeilla ennen kurssia. Sen piti olla kaulaliina, mutta lankaa laitoin liian paljon(huopanen) ja siitä tuli liian jäykkä. Seuraavaan tajuan laittaa vähemmän. Muuten tuo menetelmä on ihana ja sillä saa monenkirjavia töitä. Kerrassaan palan halusta päästä kokeilemaan, kunhan pääsen ekana lankakauppaan.Ja tuunausta kotona...ananaspurkista tehty nuppineulatyyny.


Mies osti tuommosen romanttisen näköisen ompelulaatikon. Mukana ihastuttavia yksityiskohtia. Siihen sopiikin kaikki muut välineet paitsi kankaat ja ompelukone :) Ihan tarpeeseen tuli.


Ja lopuksi merisuolakuppina toiminut retroinen emalimuki. Itekkin tuommoisesta ryystänyt maitoa pikkuipanana. Tuon löysin muutamalla eurolla SPR:n kirpparilta.

Pitänee toivotella kauniita ja lämpösiä unia sekä mukavaa alkavaa viikkoa. Toivotaan, että se aurinko paistaisi enemmän ja veisi kaamosmasennusta mennessän. Ja että tuo pirun pakkanen jo hellittäisi.