keskiviikko 14. elokuuta 2013

PopUp-ravintola!

Heipä hei, pitkästä aikaa! Uunissa varmaan sämpylät palaa, mutta sehän ei niin uutta osikaan :D  Juuri nyt iski hirveä tarve päivittää tätäkin blogia...kesken leipomisen, vaikka keittiö on ku pommin jäliltä :) Kaikenlaisen hässäkän keskellä sitä tuli perustettua se PopUp-ravintolakin ensi sunnuntain ravintolapäivään. Minkälie kohtauksen sain lattioita luututessani!!? 
Siihenhän sitä nyt leivotaan. Mutta ulkona sataa melkeimpä vaakatasossa ja mies siivoaa kellaria, niin mikäs sen parempi päivä. Lämmintäkin uunista tulee mukavasti. Litran pullataikina valui melkein uuniin yli laitojen (uunissa nousee nopeasti) Onneks ehin hätiin, se oiski ollu sotkujen sotku. 

Sadan kilometrin säteellä eipä näkynyt näitä päivän ravintoloita olevan, niin nytpä on!
Vähänköhän hirvittää, kun itekseni oon kotosalla. Miehelle iski sopivasti synttärikeikka ja olin ilmottanut jo 50 hengelle tilat ja ruuan. En viiti alkaa muuttamaan tietoja. On sitä ennenkin löytynyt neljä kättä, kun oikein kiirus on. Puuttaa vaan se iso kattila. Jospa se lauantaina löytys, niin sais sunnuntaiaamuna keiton tulille.

Siinä sitä vähäks aikaa puhdetta.

Ensimmäiset pullat uunista ulos...koevedokset päiväkahvilla :) HAAM!

On se tuore rusinapulla kanelivoisilmällä hyvää!

Leikin taas italialaista ja tein täytetyn vuokaleivän. Sisällä kuullotettua sipulia, pestoa ja tomattia.


60 pullaa, 25 sämpylää ja kaks vuokaleipää. Pullat menee pakkaseen sunnuntaiks. Sämpylöitä täytyy tehä lauantaina paremmalla tuurilla, sillä näistä jäi suola pois :)  Noh, suolasta voita vaan päälle, ajaa saman asian. Onneks noitten leipien sisällä on sitä hörtymää ja pestossahan on suolaa.


Nyt on masu täynnä herkkuja. 

Mukavaa loppuviikkoa :)