lauantai 5. helmikuuta 2011

Emalipotta!

Tämmönen pikapostaus kesken siivouksien! Sain  erään jumalaisen tavaran, jota oon kauan jo ettinyt!
Nimittäin tyttöni soitti tässä jonkin aikaa sitten joltakin kirpparilta, että täällä on ihan sun näkönen potta, haluatko? No tottakai halusin ja tässä se on :)


<3<3<3

Saippuata!

 Olipa aika mukavaa oppia tekemään saippuaa. Ensimmäinen erä tehtiin kylmämenetelmällä, ite tein pelkästä oliiviöljystä, toisilla tuli kyllä vaikka minkälaisia variaatioita....vaniljaa, hunajaa, ymsyms... Melko yksinkertaista, mutta toisaalta myös vaarallista. Lipeän kanssa ei parane lotrata ellei ole selvillä kaikki perusasiat!!


Kylmämenetelmä: Oliiviöljyyn lisättiin sahramia...vai kurkumaa...ko ?????

 Sitten mitattiin lipeärakeet ja TARKASTI!!!!!!!!!!!

Lipeä liotettiin kylmään veteen! Ja suun eteen joko hengityssuojain tai kasvot suunnaattuna muualle!

Lipeä-vesiliuos öljyn sekaan!
Keittiösekottimella pikkuhiljaa sekaisin.

Sakea aines kaadetaan maitopurkkiin. Tuossa tuo on leikattu vaakasuorasta purkista ja teippailtu sieltä sun täältä.
Pyyheliinan sisään kypsymään!
 Kuumamenetelmällä kaikki aineet mitattiin, sekoitettiin ja sitten kattilaan vesihauteeseen kiuhumaan 45 minuutiksi, että seoksesta tulee geelimäinen.
  
Tuoksuöljyjä voi lisäillä mielensä mukaan. Tähän kaverin ja mun saippuaan laitettiin pelkkää tangeriiniöljyä.Kylmämenetelmäsaippuat leikattuna. Puoleksi vuodeksi kypsymään kaapin päälle!

Kuumamenetelmäsaippuat. Suklaatryffeli-kaakao, Vanilja, Tangerini, Oliivi!

Tässä kirjassa on hyviä ohjeita ja neuvoja sekä reseptejä. Ja aivan ihanat kuvat!

Eihän se kovin helppoa puuhaa ole, mutta on se sen arvoista. Tulee niiiin ihanan pehmeä iho ja hiuksista poistaa kaikki silikoonijäämät....kunhan pesee tarpeeksi kauan. Hiusten tottuminen saippuaan kestää parisen viikkoa, ja mitä ite oon nyt tuolla suklaatryffeli-kaakosaippualla pessyt, niin ovat aika tahmeat. Saunassa on kyllä huomenna pestävä jo jollakin muulla.

Tuo valmistusprosessi tuli nyt ihan hatusta ja kuvien perusteella, koska muisti on niin huono ja tuota opiskeluasiaa on niin paljon vähässä ajassa JA kansio jäi opistolle, mutta kunhan muistiinpanojani selailen, niin tarkennan tuota valmistuksen kulua. Se kuitenkin jäi päähän ETTÄ lipeän kanssa on OLTAVA tarkkana!!!!Syövyttävää myrkkyä!!!

Kudontaakin on ollut tässä  viikko, vaan ei ehi millään kaikkea päivittämään. Jospa huomenna. Maanantaina alkaa paperimassatyöt ja sitten on taas uutta tietoa. Jippiih! Meikä hyppii tasajalkaa innosta :)

Mutta nyt kai sitä joutaa unten maille...huh huh klo on jo puol kolme. Ja vastahan se oli kakstoista, kun tätä aloin väsäämään. No nuo kuvat oli hakusessa ja yks ohjelmakin piti siinä sivussa katsoa.