torstai 29. syyskuuta 2011

Maalari maalasi taloa.....


....ja Nalle Puhkin oli mukana kesälomareissullaan....

Edellisenä kesänähän maalattiin meijän eka talo ja nyt tämä viereinen vuokralaisten talo. Samoilla väreillä tietty. Telineet saatiin samasta paikasta. Tästä päätyseinästä homma pääsi käyntiin.Pittää vielä ylistää nuita telineitä, tukevat, helposti kasattavat, suhtkoht kevyet ja helposti siirrettävät. Ja saipa vielä aika ison osan maalattua yhestä paikasta.

Viikon päästä päästiin etupuolelle. Maalaushan oli nopeaa, mutta se vanhan maalin raaputtaminen ja harjaaminen lopuksi olikin melko työlästä. Tuossakin paikassa aurinko porotti  täysillä. Noh rusketustahan siinä sai, mutta maalaamaan ei pystynyt vasta, kun aurinko kiersi nurkan taakse. Aamupäivät usein raaputettiinkin TAI tytön kanssa uiskenneltiin ja maattiin rannalla.


  Rokkia ja tärpättiä! Normiperjantai :D

 Tuo toinen päätyseinä meinas viijä hermot. SE OLI TOSI huonossa kunnossa. Raaputuskin vei päivän ja maalata sai kahteen kertaan. Entäs sitten ikkunanpielet.......


...ihan järkyttävät. Ekana maalasin nuo puitteet punaisella matalla ja sen päälle vielä kiiltävällä maalilla. Kun nuo välit maalasin valkoisella, (pienellä pensselillä sudin ja manasin) roiskeiltahan ei tietenkään voinut välttyä, mutta siitä kiiltävästä pinnasta oli helppoa pyyhkästä tahrat pois. Kahteen kertaan vielä nuokin joutui tekemään, koska väreinä siellä oli kirkkaan sinistä, eikä se peittynyt kerralla.

Viimeiselle sivulle saatiin siirrettyä telineet, mutta ilma-ala alkoi olla jo niin kosteaa, että joka päivä ei voinut ees maalata. Hiukan pelotti, että ehtiikö ennen syyssateita ja mullakin alkoi työt painaa päälle. Mies oli alottanut työt jo aikapäiviä sitten. Minähän olin ollut työttömänä kesäkuusta asti tai kesälomalla opistosta, mitenkä vaan. Syyslukukautta piti lähteä jatkamaan, mutta sainkin työpaikan tämän kuun alusta...Onneksi sain ite päättää alkamispäivän ja "pyysin" lykkäystä viikon. Pikku korjaushommia oli vielä siellä täällä...punaisia läikkiä valkoisessa.

Tässäkin piti olla jo pitkät vaatteet päällä, sen verran viileäksi veti illankutveessa. Mutta viimeinen pätkä menossa.

 Ja TADAAAA......

Tämänkin talon pikkuikkunaan, joka ei vie minnekkään, maalasin kukkasia.

Lehtiä alkoi jo putoilemaan puista, mutta niimpä vain urakka on ohi. Eipä se opikeastaan tuntunut urakalta, kun ei otettu mitään stressiä, maalattiin, kun siltä tuntui.Ehittiin käydä lomailemassa ja minä sain kyllä polskia järvessä ihan mielin määrin. Silläpä meille kiirus tulikin :D

Siinä ne ovat kasassa kotiinsa lähdössä. Ikävähän noita tulee....

Piti ostaa tuommoset uudet lyhdytkin sävy sävyyn :)Viikko meni vielä siinä, kun kaivoin talon seinustat ruohikosta ja rikkaruohoista ja laitoin suodatinkankaan sekä kiviä. Jotkut seinustat istutin koko pituudelta vuorenkilpiä. Eipähän enää rapa roisku eikä rikkaruohot rehota.

Ja maaleinahan oli Uulan Helmi ja Puolukka!

Oikein mukavaa viikonloppua , toivottavasti on lämmintä niinkuin Pekka Pouta on luvannut :)


♪♫♫♪•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•*✿