lauantai 21. toukokuuta 2011

Väriä elämään!

Huh, onpas aikaa kulunut viimeisestä kunnon postauksesta. Mihinkä lie aika mennyt, tai noh kyllähän sen tietää tähän aikaan vuodesta. Puutarhahommat ovat nyt niin ajankohtaisia, ettei sisällä viihtis tehä mitään...ees siivota.
Opistolla on ollut loppusuora ja viimeisin jakso oli värjäystä eri menetelmillä.
Mm vahabatiikkia, vehnäjauhobatiikkia, kasvivärjäystä sekä ihan vapaata kuviopainantaa tai muuta värjäystä.

 Sinipuuta kiehumassa

Siivilöinti

Printex BF paksunnosaine lisätään ja sekoitus tehosekoittimella.

Näytevärjäykset, ensimmäisenä vas. pellava tuputtamalla ja siveltimellä, toisena puretesilkki ja oikealla puuvilla. Jännä huomata, että puuvillassa sinipuu värjäytyi ruskean sävyiseksi kun taas näissä muissa väri pysyi violetissa.

 Tuossa pikkutilkussa puuvillakankaalle on tiputeltu sitruunahappoa. tekee jännän efektin. Muut tilkut on painettu kankaanpainoväreillä esineellä suoraan kankaalle.
 Kaveri painoi väriä vaalealle farkkukankaalle muovisen pitsiliinan läpi. Alla taisi olla sipulinkuorivärjäys.
 Sipulinkuoriväriä pesusienellä.

 Painoväriä muoteilla.
 Seulan läpi tehtyjä kuvioita

Näitä avainkuvioita tein enemmänkin, sekä vehnäjauholla, että suoraan väriin painettuina. Vehnäjauho- sekä vahabatiikkityökuvat olivat hävinneet kamerasta, joten ensi viikolla pitänee ottaa uudet ja lisätä tänne.


Mummon mökkiin pystytetty näyttely "Mitäs tuli tehtyä?" kevätkauden lopuksi.

 Käsityölinjalaisten kanssa virkattu sekä koottu peitto Isoäidin neliöistä on viittä vaille valmis lahjoitettavaksi Karstulan Päivölään.



Lopuksi ruusuja, joita ostin kaksi kimppua, ruusuhullu, kun oon...ja kun halvalla sai :) Alemmpaa kuvaa leikkelin photoshopilla...ei oikein mun vahvimpia lajeja ja varmaan tyttö naureskelee, että voi mamma mamma, sä et vaan osaa :D

Mukavaa viikonvaihdetta kaikille sivustolle eksyneille .¸¸.•´¯`•..•´¯`•.¸¸.•.✿ 
ja kiitos♥ AnnaMannalle lukijaksi liittymisestä!