torstai 21. marraskuuta 2013

Eino kävi kylässä!

Viime sunnuntaina aamuyöstä heräsin hirveään tuulenvinkunaan ja paukkeeseen. Hetken kesti tajuta, että mikä ihme. Mietin myös, että olinko hereillä vai onko tämä unta? Tajuttuani tilanteen, yritin sytyttää valot, no eihän niitä tullut. Kynttilään valkea ja sen valossa alakertaan ehtimään sähkölamppua. Pauke vaan voimistu, joten sitä kohti. Suihkussa ikkuna oli jäänyt auki pesun jäliltä ja ihme että oli enää ehjänä, kun hakkasi seinää vasten. Terassilla kaikki lyhdyt, koristeet, painavatkin rautaromut lentäneet pitkin pihaa. Niitä sitten pyjama päällä keräilin sähkölampun valossa. Tuulen nopeus 25 metriä/s, että mikkään ihmekkään, vaikka tavarat lentelee. Ei sitten tullut otettua todesta myrskyvaroitusta, saunan jälkeen ihmettelin tyyntä keliä ja tähtitaivasta kuutamoineen. Mutta tyyntä myrskyn eellähän se on sanonta.

Olipa mielenkiintoinen päivä. Vesikin loppui iltamassa. Mutta vähällä me päästiin, kun aattelee maataloja ja lapsiperheitä. Meillä ei ollut mitään hätää. Onneks on puusauna, sinne vaan tulet ja nokipannu kiukaalle. Lämpöäkin tuli mukavasti.

Lauantaina tuli tehtyä 50 litraa...no öh 50 hengelle kasvissose-palvikinkkukeittoa PopUp-ravintolaan, että sitä sitten lämmiteltiin nokikattilassa. 80-asteessa hyvin kiehui.


Harvemmin sitä saunassa ruokaillaan. Tytöllä oli niin kylmä, että päätti syödä siellä :)

Minun askarteluja ei yks sähkökatko haitanne, tuli koristeltua piikkilankakransseja kasapäin. Radio Suomesta tulee sunnuntaisin loistavaa ohjelmaa, joten tunnelma katossa kynttilänvalossa. Otsalampusta sai hyvin lisävaloa.

15 tuntia sitä kesti ja seuraavana päivänä vielä pätki pitkin päivää. Tiistainakin oli vielä 1,5 tuntia poikki. Eivätkä tietenkään matkapuhelimetkaan toimineet. Ihan hyvä välillä olla sähkötön päivä.  Olkkarissa maattiin sohvassa ja tehtiin ristikoita. Ja radiosta sai aina tilannetietoja, missäpäin vikoja korjattu yms.

Monilla oli sähköt poikki jopa 3 vuorokautta. Se on jo liikaa, ellei puulämmitystäkään ole. Eikä vettäkään. 

No selvitty on taas yhestä myräkästä. Toivottavasti ei talvipakkasilla iske, sitten on piru merrassa. 

Mukavaa loppuviikkoa. joko teillä on lunta? Meilläpä ei, pikkupakkasta vaan. Ootan kyllä lunta jo kovasti, että tää pimeys loppuis.

9 kommenttia:

 1. Teillä onkin hieno ruokailuhuone....meillä jos menisi sähköt pitäisi takassa valmistaa syötävää...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta pääasia, että joku puulämmitteinen laite, josta tulee lämmintä ja jossa voi paistaa vaikka makkaraa :)

   Poista
 2. Ainakin on tunnelmat kohillaan!! etin niitä sun ruusuja täältä , mutten löytänyt.. annahan mulle koordinaatteja..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, niitä muottiruusuja? Voi voi, en ole ehtinyt tekemään, niin paljon kaikkea muuta. Tilaustöitä tulee joka päivä, että siihen mun aika menee ja tää helkutin lämmitys on taas alkanut ja puushow. Ehkä jouluksi...ehkä ei :)

   Poista
  2. ei kun niitä hylsy-ruusuja.. ainakin kerroit että olet itse myös tehnyt vessapaperi-rullista ruusuja.. mä vaan oon niin utelias =)

   Poista
 3. Lunta on sen verran, että näyttää kun joku olisi ripsotellut tomusokeria koristeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän ihanaa ja kepeää lunta :) Meilläkin on nyt..jipjip :)

   Poista
 4. Olipa teillä seikkailu. Tuommosen jälkeen taitaa taas arvostaa uudella tavalla nykymukavuuksia.. Täällä oli tänä aamuna hieman valkoista maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuule arvostaa. Onhan se kiva, kun pääsee koneelle ja näkee jotakin :) Meilläkin jo lunta ja pakkastakin jopa -5 astetta.

   Poista

Mukavaa, kun kävit! Mikäli jätit kommentin, kiitän siitä :)