sunnuntai 6. tammikuuta 2013

My mind....

Tämä vuosi alkoi ankaralla pohdiskelulla siitä, mitä aion tehä loppuelämäni. Sitä pohdiskeluahan riitti ja riitti. Aivot kääntyi nurin, samoin vatsa eikä vastausta tullut. Höh! Noh, aion viimeinkin kasvaa aikuiseksi. Se on paljon se henkiseltä tasoltaan 5-vuotiaalta mummolta!
Vähän hirvittää tuo aikuisten maailma. Miten osaan käyttäytyä?

Miten olla aikuinen?

Siinäpä sitä mummolle miettimistä!

Se alkoi vasemman aivolohkon siivoamisella. Kaikki turha hössötys roskikseen. Menneiden muistelu samoin. Ressikansio poltettavaksi. Laskupinokin sinne joutais...

Oikea aivolohko saa jatkaa sitä lokoisaa oleskelua kirjojen ja suklaan seurassa.

MUTTA...

Mistäpä elanto? Työtön, kun oon.
Vasen aivolohko miettii kuumeiseti. Mieli halajaa perustaa oma yritys...ihania maalaisromanttisia sisustustuotteita, verhoja, mattoja..vanhoja tavaroita,  askartelutuotteita yms.

Vaan oikea aivolohko jyrää kaiken! Liian paljon töitä, vähän myyntiä, huono elanto, konkurssi! Kääk!

Jotain on kuitenkin pakko keksiä!Kela ja vakuutusyhtiö ovat hylänneet toistamiseen uudelleenkouluttautumishakemukseni. Astmaattinen  ja kaikelle allerginen hyypiö, viiskymppinen väliinputoaja.
Ei paikkaa työelämässä. Siisti, pölytön sisätyö, ulkotyönkin ottasin mieluusti...ilman pakkasia! Hengityssuojathan on keksitty siitepölylle. Ja antihistamiinit..

Yhteiskunta taistelee nuorten masennusta ja syrjääntymistä vastaan, kuka taistelee ikäihmisten? En tunnusta olevani, luokittelussa sellainen kuitenkin olen.

Optimistisena luonteena uskon ja uskon...jonakin päivänä se unelmien työ vielä tulee eteen. Niin uskon! Ja sen eteen yritän kaikkeni!

                                 


7 kommenttia:

 1. No voi harmi. Ja sitten puhutaan työuran pitkittämisestä.
  Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mutta miks pitää kasvaa aikuiseks? :-O

  Työhomma on kurja, etkä taatusti oo ainut saman ongelman kanssa painija(se nyt siihen mitään auta, mutta samantyyppisistä kuulee). Kannatan kyllä ajatusta, että kyllä jotain on sullekin tarkotettu joka sitten oikeella ajalla loksahtaa paikoilleen.
  Hyvää tätä vuotta :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se vielä löytyy, se sinuun työsi/juttusi :)
  Asenne ratkaisee, kovaa miettimistä se vaatii, paperia ja kynää.
  Toivon pikaista selkiytymistä elämällesi <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Irmastiina! Niin, vähän on ristiriidassa nämä yhteiskunnan asiat. Mutta eiköhän sitä jotakin keksi :)

  Sanna-Mari, ei sitä tarviikkaan kokonaan aikuistua, mutta nuo enimmät hössötykset voisin jättää pois :) Vaikka toisaalta, saahan mummot hössöttää :)

  Niin, en ole ainut saman ongelman kanssa painija ja kokoajan työttömyys vaan kasvaa.

  Kiitos kannustuksesta ja sullekkin hyvää alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anu! Minäkin toivon, että jossain on se mun juttu tai johan se on vaan ne kaikkien palasien yhteenloksahtaminen vaan on vielä vaiheessa :)

  Onnea sinulle tälle vuodelle :)

  VastaaPoista
 6. Eikun vaan rohkeasti toteuttamaan unelmia! Kun ei aloita liian isolla budjetilla, niin ei haittaa vaikkei onnistukaan. Onpahan ainakin kokeillut :)
  Ja aikuiseksi ei saa kasvaa ikinä ;D

  VastaaPoista
 7. Kiitos Karoliina tsempistä :)

  Ja eihän sitä enää tämän ikäisenä voi itseään muuttaa. Mulla oli vaan semmonen heikko hetki ja tappelu oman sisäisen itseni kanssa. Siispä, ellen sovi toisten työnantajien tekemään muottiin, on se työpaikka tehtävä itse! Ainakin yritettävä :)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun kävit! Mikäli jätit kommentin, kiitän siitä :)