sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Typerät vai hyödylliset lupaukset?

Vuosi alkoi lupauksilla. Ounou! Ekana tuli osallistuttua facebookin herkkulakkohaasteeseen ja tykkäyksiä tuli jopa 52 kappaletta, eli joudun olemaan 52 päivää herkkulakossa. Sisältää karkit ja kahvileivät. En tiijä kuuluuko taatelit siihen joukkoon, mutta niitä olen vetänyt kaksin käsin :D Kait nekin on kiellettyä...hups!
Ruuan jälkeen on hillitön imelänhimo, mutta tyttö kertoi, että jos ennen ruokailua syö jotakin hedelmiä, niin nämä sokeriarvot tasaantuu. En muistanu tänään, mutta huomenna testaan.

Sitten vielä lopetin hiilihydraatit (en suostu sanomaan, että karppaan, pikemminkin siihen eteen s-kirjain)

No kaikki viljat, perunan, pastan, riisin, pataatin ja muut tämmöset jätin pois. Mitkä muut? Mitä jäi jälelle?
Maissi. Se on tosi hyvää, joka muodossa. Jopa saunaoluessa. Hih ja jipp! Hetken jo pelkäsin, että pitää jättää saunaolut tämän takia.Poika oli samalla kuurilla ja kertoi juovansa joskus saunan jälkeen  Kukko-olutta, no minähän hamusin parit tölkit jääkaappiin.
Se paha tapa saunan jälkeen!

Ruisleivän jättö oli kaikkein rankinta. Oli pakko saaha jotakin leipää, joten tein siemennäkkäriä auringonkunkasiemenistä, pellavansiemenistä, kanamunasta ja maissijauhosta. Kahen leivättömän viikon jälkeen olin taivaassa.

Etualalla jauhelihapihvejä  auringonkukansiemenistä, pellavansiemenistä  ja pähkinöistä ilman perunaa tai muuta semmosta. Sidosaineena 1 kanamuna ja 2 rkl maissijauhoa. Sipulia ja valkosipulia rutkasti. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Paistelin lettupannulla oikeassa voissa. Nam! Salaattia ja viiniä. Ah!

Mukavaa viikonloppua teille ihanat lukijani  ♥ 
 


11 kommenttia:

 1. Minusta ei olisi tuohon...en sano sanaa....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan ajatella, että voin lopettaa millon tahansa, niin kestää paremmin :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä!
  Itseensä panostaminen ei koskaan ole pöllöjä lupauksia... :) Mä en luvannu mittään koska en kuitenkaan pidä niitä, joten vanhoilla mennään ;D

  Ihanaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä lupaile, mutta kun julkisesti menee jotakin pölisemään, niin onhan ne yritettävä pitää :)

   Kiitos mukavaa sunnuntaita sinne taiteilijakotiin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe. Sitä tarvitaan, on ne leivät ja perunat niin kovasti juurtunut makunystyröihin :)

   Poista
 4. Tsemppiä :)
  Itte useemman vuoden karpanneena pidän kyllä tota maissiakin huonona…siinä on aika paljon hiilihydraatteja. Mutta sehän on tietenkin miten sen haluaa kattoo, ei oo oikeeta ja väärää vaan miten itte haluaa. Itte oon potun ja riisin sijasta syöny vihanneksia (keitettynä, höyrytettynä, paistettuna, gratiinina….).
  Alotin nyt ainakin kolmen viikon herkkulakon alkuun…vaikkei ne lakot kyllä oo mun juttu, mieluummin kun pystys johonkin järkevyyteen herkkujen (ja muunkin syömisen) suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta linkistä, kävinkin katsomassa.
   Niin onhan niitä maississakin, mutta niinku jo kirjotin, en karpppaa. Oikeastaan sen takia nuo aineet jätin pois, kun oon semmonen leipä ja perunahirmu ja halusin nähä miten niiden poisjättäminen vaikuttaa elimistöön. Vielä ei ainakaan ole tuntunut missään.
   Kasviksia ja vihanneksia, oon syöny aina paljon ja nyt vaan vieläkin enemmän :)

   Kuinka pitkään yleensä oot tuolla kuurilla?

   Poista
  2. Maissi on vaan aika tärkkelyspitonen niinkun pottukin eli sillä lienee samantyyppisiä vaikutuksia elimistöön eli jos korvaat hirveen määrän pottua hirveellä määrällä maissia, niin saattaa olla ettet huomaa mitään muutosta olotilassa. Mulla kyllä jo pelkkä viljan minimointi parantaa olotilaa huimasti…parhain olo on ollu sillon kun sain pidettyä kaikki ihan minissä eli ei yhtään mitään viljaa eikä pottuja, riisiä, sokeria vaan paljon vihanneksia ja marjoja tilalla. Mulla on menossa jatkuva "kuuri" muttei enää pariin viimeseen vuoteen niin tiukka, syön kylässä mitä tarjotaan, hedelmiä syön taas jne.
   Mielenkiintosta kuulla miten sun skarppaus etenee :)

   Poista
 5. On varmaan sulle tuttu sivu, mutta laitan silti linkin. Kävin vähän katsastamassa justiinsa lukuja kun en oo aikoihin käyny, mutta oikeen yläreunan haulla löytää mukavasti elintarvikkeiden hiilihydraatit :)
  http://www.fineli.fi

  VastaaPoista
 6. Tuota hedelmä syöntiä ennen ateriaa täytyykin kokeilla kun ruuan jälkeen iskee aivan himopakko saada jotain pientä hyvää makeaa :)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun kävit! Mikäli jätit kommentin, kiitän siitä :)